top of page

Waar moet je op letten als je een logo maakt?

Bijgewerkt op: 17 apr.

Bij het ontwerpen van een logo en huistijl komen heel wat zaken bij kijken. Je kan een heel eenvoudig maar krachtig logo hebben met slechts enkele kleuren of een meer gedetailleerd logo met een huistijl met wat meer kleuren. Toch zijn er enkele basisprincipes bij het ontwerp van je logo waar je best aan denkt wanneer je een logo ontwerpt! Waar moet je dan juist op letten wanneer je een logo ontwerpt of laat ontwerpen?


Eenvoud van logo

we houden het logo eenvoudig en makkelijk te herkennen. Overmatige complexe ontwerpen kunnen de herkenbaarheid verminderen, vooral op kleine schaal of in zwart wit toepassingen. Je logo moet passen bij wat je doet niet helemaal uitbeelden wat je doet.


voorbeeld eenvoud logo


Kleurgebruik

we kiezen kleuren die de juiste emoties en associaties bij je merk oproepen. We zorgen er ook steeds voor dat het zowel in een lichte kleur als donkere kleur goed zichtbaar is.


voorbeeld kleur contrast logo

Schaalbaarheid

Deze is heel erg belangrijk, we zorgen ervoor dat het logo zowel klein, zoals bijvoorbeeld op een visitekaartje en heel groot kan worden gemaakt zonder dat er details verloren gaan.


voorbeeld schaal logo


Veelzeidigheid

we zorgen ervoor dat er verschillende vormen van je logo zijn, zodat je deze steeds kunnen toegepast worden op verschillende materialen, websites, social media,… Zo heb je meestal een langwerpige vorm van je logo, en een vierkante of ronde vorm wanneer je iets minder plaats hebt.


voorbeeld veelzijdigheid logo

Door deze basisprincipes in het hele ontwerpproces mee te nemen en er steeds op terug te komen krijg je een logo dat er altijd goed uit ziet! Ongeacht de achtergrond, het materiaal of medium waar het op staat te blinken! 🚀
21 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page