top of page

BRANDING: WAT IS HET NUT?

Een goede visuele branding is voor iedere zaak van groot belang. Wat gebeurt er als je er zelf niet bent om je zaak voor te stellen? Wat als je toekomstige klant nog niets weet van jou? Soms komen klanten bij je terecht omdat ze gehoord hebben van een betrouwbare bron dat je goed werk levert. Maar wat als je toekomstige klant nog niets weet van jou? Dan bepaald je visuele uitstraling (je logo, je kleuren, je foto's op je website...) hoe je toekomstige klant je zal zien.


STEL: JE VERHUIST NAAR EEN ANDER DORP WAAR JE NIEMAND KENT


Je hebt teveel gesnoept tijdens je verhuis en je denkt dat je hierdoor een gaatje in je tanden hebt. Je eigen vertrouwde tandarts is veel te ver weg. Je hebt nog geen vrienden gemaakt aan wie je kan vragen welke tandarts ze vertrouwen met hun tanden... Een snelle Google-search leert je dat er in de buurt 2 tandartspraktijken zijn.
Je online uitstraling kan wel degelijk het verschil maken


Een goede branding zorgt ervoor dat je zaak eerst en vooral een professionele uitstraling krijgt. Terwijl tandarts 1 even professioneel en even betrouwbaar kan zijn, zonder er langs te gaan of een referentie van iemand te hebben, geeft het uitzicht van zijn website dit niet meteen mee.


Hoe je er online uit ziet speelt dus een grote rol. Het geeft zonder woorden aan wat mensen van je kunnen verwachten. Gebruik je foto's van jezelf? Dan creëer je meteen extra vertrouwen. Gebruik je steeds andere kleuren in je sociale media? Dan ga je er snel slordig uitzien. Wil je rust en professionaliteit uitstralen, dan kiezen we voor neutrale kleuren. Ben je een hippe kledingzaak en wil je extra opvallen? Dan kunnen we zeker voor een mix van fluo roze en blauw gaan!


Een goede branding van je zaak is dus zeker voor iedereen nuttig. Het samenspel van je logo, je kleuren, je lettertypes en je foto's zorgen ervoor dat jouw verhaal verteld wordt zonder dat je dat zelf hoeft te zeggen. Het beademt voor wat jij en je zaak staat. In welke sector je zaak zich ook bevindt, een professionele uitstraling is voor iedereen belangrijk.20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page